Thursday, October 20, 2011

Franse beschuit met muisjes: Het dochtertje van Nicolas Sarkozy en Carla Bruni heeft de naam Giulia gekregen

Het dochtertje van Nicolas Sarkozy en Carla Bruni heeft de naam Giulia gekregen. Carla Bruni (43), de echtgenote van de Franse president Nicolas Sarkozy, is gisteren bevallen van een dochtertje. Het kind kwam om 20 uur ter wereld in het hospitaal La Muette in Parijs.

Sarkozy was niet bij de bevalling aanwezig: hij was in de namiddag even langsgeweest in het ziekenhuis, maar vertrok na een half uur. De president vloog dan naar Frankfurt, om daar een informele top over de euro bij te wonen.

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een Franse president tijdens zijn ambtstermijn een kind krijgt. Sarkozy (56) is voor de vierde keer vader geworden. Hij heeft al drie zonen: Pierre (26) en Jean (25) uit zijn eerste huwelijk, en Louis (14) uit zijn tweede huwelijk. Bruni heeft een zoon van tien uit haar huwelijk met de Franse filosoof Raphaël Enthoven.

Het Elysée heeft geen enkele mededeling over de geboorte gedaan, zoals ook vooraf was aangekondigd. Officieel werd de zwangerschap van Bruni en de geboorte beschouwd als een privé-zaak. Maar mogelijk zal de baby toch een rol gaan spelen in de campagne voor de presidentsverkiezingen van volgend jaar. Sarkozy kan een verhoging van zijn populariteit goed gebruiken, want in de peilingen hinkt hij achterop.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...